Instruktioner
Skala päronen och skär dem i mindre bitar.
Smält smöret i en stekpanna och ha i sockret.
Låt sockret sakta smälta och vänd sedan ner päronbitarna och låt alltsammans koka samman så att päronen mjuknar.
Rör rumsvarmt smör (eller kör någon sekund i micron så det blir lite halvsmält så där) tillsammans med socker.
Vänd ner vetemjöl och sist havregrynen.
Häll upp päronen som nu simmar runt i en kolaliknande sås i ugnsfast form.
Smula över degen så det täcker hela formen.
Grädda i 30-40 minuter i 175 grader eller tills pajen har fått fin färg.
Serveras lämpligen med en klick vaniljglass till.
Mmmm ska prova receptet på fredag=)
Pajen var jättegod med vaniljsås till mmm..smakade väldigt likt äppelpaj
Den här pajen är jättegod, gör den ofta och alla tycker om den. Söt, så gillar man syra i pajer ska man nog välja ett annat recept.
Hade päron över häromdagen, så jag gick in här på matklubben och slog in päronpaj och fastnade för ditt recept för att jag hade alla ingredienser hemma och det lät gott. Så tack för ett gott recept det fick högt betyg hemma hos oss. 4 stjärnor. Mvfh pia
Mycket gott och kola-aktigt...mmmm!