Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kolasmakande päronpaj med frasigt täcke

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 3-4 portioner
Skriv ut

Älskar pajer.

Ingredienser

Instruktioner

Skala päronen och skär dem i mindre bitar. Smält smöret i en stekpanna och ha i sockret. Låt sockret sakta smälta och vänd sedan ner päronbitarna och låt alltsammans koka samman så att päronen mjuknar. Rör rumsvarmt smör (eller kör någon sekund i micron så det blir lite halvsmält så där) tillsammans med socker. Vänd ner vetemjöl och sist havregrynen. Häll upp päronen som nu simmar runt i en kolaliknande sås i ugnsfast form. Smula över degen så det täcker hela formen. Grädda i 30-40 minuter i 175 grader eller tills pajen har fått fin färg. Serveras lämpligen med en klick vaniljglass till.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • molina 14 oktober 2008

    Mmmm ska prova receptet på fredag=)

  • molina 16 november 2008

    Pajen var jättegod med vaniljsås till mmm..smakade väldigt likt äppelpaj

  • lindarosenquist 9 juli 2009

    Den här pajen är jättegod, gör den ofta och alla tycker om den. Söt, så gillar man syra i pajer ska man nog välja ett annat recept.

  • pihal 3 september 2011

    Hade päron över häromdagen, så jag gick in här på matklubben och slog in päronpaj och fastnade för ditt recept för att jag hade alla ingredienser hemma och det lät gott. Så tack för ett gott recept det fick högt betyg hemma hos oss. 4 stjärnor. Mvfh pia

  • julisten 6 april 2012

    Mycket gott och kola-aktigt...mmmm!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.