Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kolatårta

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Måste prova denna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält margarinet i en rymlig kastrull. Låt det svalna något. Blanda bakpulver, vetemjöl, havregryn och socker i en skål och rör sedan ner i smöret.
  2. Täck en plåt (30*40 cm) med bakplåtspapper. Häll massan på plåten och tryck ut till en rektangel så att den täcker hela plåten. Grädda i mitten av ugnen cirka 10-15 min i 200°.
  3. Dela kakan på mitten med en vass kniv när den fortfarande är varm. Låt svalan på galler. Smält chokladen i vattenbad och pensla över kakan så att ena sidan blir glaserad.
  4. Blanda alla ingredienser till kolakrämen i en kastrull. Koka på svag värme under omrörning cirka 20 minuter tills den tjocknat. Bred kolakrämen på en av kakorna ovanpå chokladen. Spara lite att ringla över vid garneringen (2-3 msk).
  5. Vispa grädden och lägg över kolakrämen. Lägg på den andra kakan med chokladsidan ner mot grädden.
  6. Smält margarinet till frostningen i en kastrull och ta bort från värmen. Blanda ner florsocker, kakao och grädde. Rör tills smeten är kall. Vispa äggvitan till fast skum och vänd ner i frostningen. Bred över kakan (en del spritsas om man vill). Ringla ett fint mönster av kolakrämen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.