Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kolatårta

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Kan även kallas knäcktårta, helt underbart god om man gillar knäck! Jag gör det med mandlar då jag är allergisk mot hasselnötter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör margarin och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget. Mal kärnorna och tillsätt. Lägg i en pajform (med eller utan avtagbar kant) och ha i ugnen 175 grader i ca 20 minuter.
  2. Blanda grädde, socker, sirap och 50 gram margarin i en kastrull. Låt sjuda ca 1 timme. Gör kulprovet och kolla om kolan är klar. När kolan är klar tillsätt resterande 50 gram margarin, vaniljpulver och eventuellt kaffepulver. Låt svalna. Häll över i formen.
  3. Låt stå i kylskåpet minst 2 timmar innan servering (längre tid = hårdare kola). OBS! Mjukas snabbt upp vid rumstemperatur.
  4. Tips: Gör dubbelsats botten om du har en stor pajform.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.