- Serverar: 6-8 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Kan även kallas knäcktårta, helt underbart god om man gillar knäck!
Jag gör det med mandlar då jag är allergisk mot hasselnötter.
Instruktioner
- Rör margarin och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget.
Mal kärnorna och tillsätt.
Lägg i en pajform (med eller utan avtagbar kant) och ha i ugnen 175 grader i ca 20 minuter.
- Blanda grädde, socker, sirap och 50 gram margarin i en kastrull. Låt sjuda ca 1 timme.
Gör kulprovet och kolla om kolan är klar.
När kolan är klar tillsätt resterande 50 gram margarin, vaniljpulver och eventuellt kaffepulver.
Låt svalna.
Häll över i formen.
- Låt stå i kylskåpet minst 2 timmar innan servering (längre tid = hårdare kola).
OBS! Mjukas snabbt upp vid rumstemperatur.
- Tips:
Gör dubbelsats botten om du har en stor pajform.
Publicerat den
27 februari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar