Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kolatårta

(1 kommentar)  
Kolatårta Kolatårta
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Tårtan garneras vackert med hyvlad choklad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°. Markera en cirkel med en diameter på 23 cm på ett bakplåtspapper.
  2. Vispa vitorna till hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget. Blanda ner mandeln men rör inte för mycket. Bred ut smeten i en cirkel på bakplåtspapperet. Grädda ca 40 min i nedre delen av ugnen.
  3. Blanda alla ingredienserna utom vaniljsockret till kolakrämen. Koka den ca 15-20 min. Lägg en halv tesked på ett kallt kaffefat för att kolla att den inte är för tunn. Låt svalna, tillsätt vaniljsockret. Bred smeten över tårtbottnen. Ställ svalt att kallna. Vispa grädde och bred över tårtan.
  4. Lägg chokladen en stund på ett lite varmare ställe. Obs: den ska inte smälta, bara bli lite över rumstemperatur. Hyvla med osthyvel chokladen direkt från kakan.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • SDMaya 26 januari 2010

    Mäktig med god!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.