Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

En tårta på mandelbotten med potatis. Med en kolaglasyr.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°
  2. Vispa äggvitorna till hårt skum. Rör smör och socker vitt. Tillsätt äggulorna. Skålla och mal mandeln. Rör i den tillsammans med potatis och äggvitan. Häll i en smord form. Grädda ca 45 minuter.
  3. Glasyr: Koka grädde, socker och sirap i 20 min. Tillsätt smör och vaniljsocker. Häll smeten över tårtan och garnera med mandelspån.
  4. Servera med lätt vispad grädde.
  5. Lycka till! Njut

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • saramariap 22 mars 2009

    supergott

  • pillapillis 4 augusti 2009

    mycket god och bra blev den! Bra tt den är glutenfri när man har såna vänner!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.