Prova Cane syrup i knapriga kakor till fikat , i kolatårtan på födelsedagen eller att spritsa som sås över efterrätten.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Botten:
Smöra och bröa en form med löstagbar kant cirka 24 cm i diameter.
- Smält matfettet i en kastrull.
Tillsätt socker och kakao.
Rör i äggen.
Blanda samman övriga ingredienser till smeten och rör ner i kastrullen.
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 20-25 min. Låt svalna.
- Kolakrämen:
Blanda alla ingredienser till krämen utom matfettet i en kastrull.
Sjud tills krämen tjocknat, tar cirka 10-15 minuter.
Rör i matfettet och låt svalna.
- Lägg kakan på ett fat och bred över krämen. Låt stelna.
- Garnering:
Vispa grädden till fast skum.
Rör i sirapen.
Bred eller spritsa grädden över kakan.
Förvara kallt.
- Servera gärna tårtan med lite färska bär eller frukt.
Publicerat den
17 maj 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
ser smaskig ut