Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skriv ut

Prova Cane syrup i knapriga kakor till fikat , i kolatårtan på födelsedagen eller att spritsa som sås över efterrätten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Botten: Smöra och bröa en form med löstagbar kant cirka 24 cm i diameter.
  3. Smält matfettet i en kastrull. Tillsätt socker och kakao. Rör i äggen. Blanda samman övriga ingredienser till smeten och rör ner i kastrullen. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 20-25 min. Låt svalna.
  4. Kolakrämen: Blanda alla ingredienser till krämen utom matfettet i en kastrull. Sjud tills krämen tjocknat, tar cirka 10-15 minuter. Rör i matfettet och låt svalna.
  5. Lägg kakan på ett fat och bred över krämen. Låt stelna.
  6. Garnering: Vispa grädden till fast skum. Rör i sirapen. Bred eller spritsa grädden över kakan. Förvara kallt.
  7. Servera gärna tårtan med lite färska bär eller frukt.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • InHeaven 17 maj 2009

    ser smaskig ut

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.