Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kolatårta

 
Skriv ut

Lite småpysslig, men värt allt besvär är denna tårta med en supergod fräsch ananasfyllning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör en vanlig sockerkakssmet, grädda ca 30 min. í 175 graders värme. Skär den kalla kakan i tre bottnar.
  2. Tvätta apelsinen och riv skalet med den finaste delen på rivjärnet. Låt gelatinbladen ligga i blöt i kallt vatten. Vispa grädden till fyllningen. Blanda sockret, vaniljsockret, den avrunna ananasen (spara lagen att fukta med) och apelsinskalet med kesellan.
  3. Hetta upp apelsinsaften och smält de väl urpressade gelatinbladen. Låt blandningen svalna en aning och häll den sedan i en tunn stråle i kesellan. Blanda om väl. Blanda i den vispade grädden.
  4. Fukta kakbottnarna med saft med en pensel. Fukta den översta bottnen endast på snittytan. Bred ut fyllningen mellan bottnarna. Koka grädden, sockret och farinsockret till kolan i 20 minuter. Låt kolan svalna en stund och häll sedan på tårtan.
  5. Vispa grädden till kanterna, spritsa runtom, dekorera med frukt och bär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.