Lite småpysslig, men värt allt besvär är denna tårta med en supergod fräsch ananasfyllning.
Instruktioner
- Gör en vanlig sockerkakssmet, grädda ca 30 min. í 175 graders värme.
Skär den kalla kakan i tre bottnar.
- Tvätta apelsinen och riv skalet med den finaste delen på rivjärnet. Låt gelatinbladen ligga i blöt i kallt vatten.
Vispa grädden till fyllningen.
Blanda sockret, vaniljsockret, den avrunna ananasen (spara lagen att fukta med) och apelsinskalet med kesellan.
- Hetta upp apelsinsaften och smält de väl urpressade gelatinbladen.
Låt blandningen svalna en aning och häll den sedan i en tunn stråle i kesellan. Blanda om väl. Blanda i den vispade grädden.
- Fukta kakbottnarna med saft med en pensel. Fukta den översta bottnen endast på snittytan.
Bred ut fyllningen mellan bottnarna.
Koka grädden, sockret och farinsockret till kolan i 20 minuter. Låt kolan svalna en stund och häll sedan på tårtan.
- Vispa grädden till kanterna, spritsa runtom, dekorera med frukt och bär.
Publicerat den
30 september 2009
Liknande recept
Skriv kommentar