Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kolatårta med kokos

(1 kommentar)  
Kolatårta med kokos Kolatårta med kokos
  • Serverar: 12-14 portioner
Skriv ut

Kolatårta med kokos

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj 2 formar, 20 cm i diameter, och klä dem med smörpapper. Rör smöret och sockret mjukt. Sikta ner mjölet och bakpulvret i skålen. Tillsätt äggen, kokosflingorna, vaniljsockret och mjölken. Vispa tills blandningen är lätt och krämig. Häll upp smeten i de smorda formarna och jämna till ytan. Grädda i 175ºC i ca 25 minuter tills bottnarna har jäst upp och nätt och jämnt känns fasta. Stjälp upp på ett galler och låt svalna. Gör fyllningen: Lägg chokladen och smöret i en värmetålig skål över en kastrull med sjudande vatten och låt stå tills den har smält. Lyft av från värmen och vispa ner florsockret och mjölken.
  2. Låt blandningen svalna så pass att man kan forma mjuka toppar. Dela varje kaka horisontellt i 2 bottnar. Lägg en botten på en tallrik och bred över en fjärdedel av fyllningen. Täck med ännu en botten och mer fyllning. Upprepa detta och avsluta med en tårtbotten så att du har en fjärdedel av fyllningen kvar. Bred denna runt tårtans kanter för att fylla i eventuella sprickor. För garnering av tårtan lägger du chokladen och smöret i en värmetålig skål över en kastrull med sjudande vatten och låter stå tills chokladen har smält. Rör försiktigt i den smälta chokladen och låt svalna tills den bildar ett tjockt lager på baksidan av en sked. Häll den smälta chokladen över tårtans ovansida och bred ut den nerför sidorna med en liten stekspade tills tårtan är helt täckt.
  3. Garnera tårtans översida med chokladrullar och rostade kokosspån och låt stelna. Sikta kakaopulver över före serveringen.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • sofiah 9 mars 2008

    Jag gjorde denna mumsiga tårta till en kompis födelsedags fest. Valde då att göra 3 kokos bottnar istället för receptets 2 för att få den högre. Gjorde även en liten blandning av grädde och hallon och bredda ut på två lager. Garneringen gjorde jag bara en 1/2 sats av, räckte gott och väl. Dekorerade med silver kulor och physalis. MYCKET GOD, men mäktig.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.