Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kolatårta med krokant

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Kolatårtan får ett härligt krisp av krokant.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker poröst. Sikta och blanda mjölsorterna och bakpulvret i en skål och blanda för hand ner det i ägget. Häll upp i en smord och bröad 20-24 cm rund bakform.
  2. Grädda på 175 grader ca 40 min i nedre delen av ugnen.
  3. Den ger en lagom tårtbotten i 24 cm-form och en extra hög i 20 cm form. Den är så saftig och god.
  4. Häll sockret i en kastrull och låt det smälta och bli brunt. Häll på 4 dl mjölk och låt koka tills sockret smält. Blanda majsstärkelsen med 1/2 dl mjölk. Rör ner redningen i kastrullen och låt koka upp. Låt kallna.
  5. Vispa grädden till ett fast skum. Vänd ner grädden i krämen och smaka av med ingefäran. Lägg ihop tårtan med kolakräm och hallon emellan. Bred kolagrädde runt om och ovanpå tårtan.
  6. Häll sockret i en stekpanna och låt det smälta och bli brunt. Tillsätt nötterna och häll upp blandningen på ett bakplåtspapper. Låt kallna. Hacka krokanten grovt och strö den över tårtan

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Mals46 19 december 2017

    Mycket god! Lite mer ingefära nästa gång.kanske glömde ta med den...

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.