Kolatårtan får ett härligt krisp av krokant.
Instruktioner
- Vispa ägg och socker poröst. Sikta och blanda mjölsorterna och bakpulvret i en skål och blanda för hand ner det i ägget. Häll upp i en smord och bröad 20-24 cm rund bakform.
- Grädda på 175 grader ca 40 min i nedre delen av ugnen.
- Den ger en lagom tårtbotten i 24 cm-form och en extra hög i 20 cm form. Den är så saftig och god.
- Häll sockret i en kastrull och låt det smälta och bli brunt. Häll på 4 dl mjölk och låt koka tills sockret smält. Blanda majsstärkelsen med 1/2 dl mjölk. Rör ner redningen i kastrullen och låt koka upp. Låt kallna.
- Vispa grädden till ett fast skum. Vänd ner grädden i krämen och smaka av med ingefäran. Lägg ihop tårtan med kolakräm och hallon emellan. Bred kolagrädde runt om och ovanpå tårtan.
- Häll sockret i en stekpanna och låt det smälta och bli brunt. Tillsätt nötterna och häll upp blandningen på ett bakplåtspapper. Låt kallna. Hacka krokanten grovt och strö den över tårtan
Publicerat den
14 juni 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mycket god! Lite mer ingefära nästa gång.kanske glömde ta med den...