Sega, söta och ljuvliga tartaletter med hallonkola.
Instruktioner
- Häll mjöl och socker i matberedarens skål. Tillsätt det kalla smöret i små kuber. Mixa snabbt ihop till en smulig massa. Tillsätt 1-2 msk vatten och mixa snabbt ihop till en degboll. Låt degen vila i kylen i en plastpåse ca 1 timme.
Tryck ut degen i 6 små portionsformar. Nagga bottnarna med en gaffel och ställ formarna i kylen ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 175 grader.
Grädda bottnarna i mitten av ugnen i ca 12 minuter.
Ta ut och pensla med uppvispat ägg.
Låt grädda ytterligare i ca 5 minuter.
- Blanda ingredienserna till fyllningen i en tjockbottnad kastrull. Låt koka till smeten klarar ett kulprov (Häll några droppar av smeten i iskallt vatten och rulla en kula som ska vara fast till hård.) Tiden beror på vilken kastrull som används men räkna med ca 35 minuter.
- Häll fyllningen i pajskalet och låt kallna.
Garnera med färska hallon och servera med en kula vaniljglass.
Publicerat den
28 juni 2009
Liknande recept
Skriv kommentar