Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kolatrianglar

(1 kommentar)  
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Förföriska läckra små bakverk som ser avancerade ut. I själva verket är de enkla att göra, en långpanna med kolaglasyr som skärs i trianglar och garneras.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med bottnarna: Sätt ugnen på 250 grader. Klä en liten långpanna, 20x30 cm, med bakplåtspapper. Smörj bakplåtspappret lätt.
  2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt med en elvisp. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver.
  3. Rör ner mjölblandningen i äggvispet. Rör om väl. Häll smeten i långpannan. Bred ut den.
  4. Grädda kakan på galler i nedre delen av ugnen ca 7 minuter.
  5. Gör glasyren: Blanda grädde, mjölk, florsocker, sirap och kakao i en kastrull.
  6. Koka blandningen tills den tjocknar.Prova om glasyren är klar genom att hälla några droppar kolasmet i kallt vatten. Glasyren är färdig när dropparna kan rullas till en boll.
  7. Blanda ner vaniljsocker och ingefära i kolasmeten. Låt kolaglasyren svalna något innan den hälls över kakan. Bred ut den till ett jämnt lager som täcker hela kakan. Låt ytan stelna något.
  8. Skär kakan i trekanter. Skiva physalisen. Garnera med skivad physalisen. Man kan variera garneringen med guldströssel eller annan frukt.

Kommentarer (1)

  • Cassiopeya 12 november 2013

    Hade nog tänkt mig att kakan skulle smaka mer kola som kolasås och inte kola som "hemgjord kola". Smörade formen och strödde med kokos.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.