Förföriska läckra små bakverk som ser avancerade ut. I själva verket är de enkla att göra, en långpanna med kolaglasyr som skärs i trianglar och garneras.
Instruktioner
- Börja med bottnarna: Sätt ugnen på 250 grader. Klä en liten långpanna, 20x30 cm, med bakplåtspapper. Smörj bakplåtspappret lätt.
- Vispa ägg och socker vitt och pösigt med en elvisp. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver.
- Rör ner mjölblandningen i äggvispet. Rör om väl. Häll smeten i långpannan. Bred ut den.
- Grädda kakan på galler i nedre delen av ugnen ca 7 minuter.
- Gör glasyren: Blanda grädde, mjölk, florsocker, sirap och kakao i en kastrull.
- Koka blandningen tills den tjocknar.Prova om glasyren är klar genom att hälla några droppar kolasmet i kallt vatten. Glasyren är färdig när dropparna kan rullas till en boll.
- Blanda ner vaniljsocker och ingefära i kolasmeten. Låt kolaglasyren svalna något innan den hälls över kakan. Bred ut den till ett jämnt lager som täcker hela kakan. Låt ytan stelna något.
- Skär kakan i trekanter. Skiva physalisen. Garnera med skivad physalisen. Man kan variera garneringen med guldströssel eller annan frukt.
Publicerat den
8 september 2008
Kommentarer
Skriv kommentar
Hade nog tänkt mig att kakan skulle smaka mer kola som kolasås och inte kola som "hemgjord kola". Smörade formen och strödde med kokos.