Lite annorlunda men goda köttfärsbiffar med kryddstark korv i. Kombinationen paprika och fetaost är toppengod.
Instruktioner
- Rör ihop ströbröd och vattnet, blanda i kryddorna och låt stå och dra i 10 minuter. Blanda i färsen och den finskurna korven och rör så allt blandats väl. Rör i ägget. Forma till biffar och stek på medelvärme tills dom är genomstekta och har fått fin färg.
- Paprikasåsen: Mixa paprikan och fetaosten tills det är rätt så finfördelat. Lägg i creme fraiche och majonnäs och mixa ytterligare en liten stund.
- Couscous: Mät upp vattnet i en kastrull, lägg i buljong, olja och morot. ( Ev kan det behövas lite mer vatten än vad som står på förpackningen pga att morötterna kokas nån minut i vattnet.) Låt koka upp och låt koka nån minut. Ta av och rör i couscousen och låt stå och dra några minuter. Häll i det flytande margarinet och sätt tillbaka på plattan en stund under omrörning.
Publicerat den
16 mars 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
syftar du på äkta ungersk Kolbasz? eller sån där fusk från Scan? skillnaden är enorm! sen finns ju Csabai Kolbasz och Gulai Kolbasz också, de skiljer sig även dessa enormt. lät för övrigt som ett intressant recept!