Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kolgrillade räkor

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 10 minuter
Skriv ut

En kalasförätt när man har gäster och ska bjuda på grillat. Här har ni förrätten som man kan mumsa på under tiden grillen blir färdig....

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg de frysta räkorna (med skal) i en stor bunke. Häll över olivolja,pressad vitlök och hackad persilja. Låt räkorna marinera i detta tills de har tinat.
  2. Trä upp de marinerade räkorna (med skal) på grillspett. Grilla i öppen låga ! Alltså, när du precis har tänt grillen. Grilla max 30 sekunder på varje sida. Servera direkt, gärna med en bit bröd att suga upp den goda marinaden med. Gästerna får lite att skala och pilla med medans du i lugn och ro kan grilla huvudrätten. Pilligt, busgott och snabbt!! Ingen kommer att tro att det är så enkelt!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Prima 15 juni 2009

    Åh hå håå.... vad gott! Detta ska jag lätt testa :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.