Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kolibrikaka

 
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

Mycket gott i dessa kakorna. Satsen räcker till 2 formar. Receptet är tydligen danskt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm upp ugnen till 175°C. Smöra två kakformar och mjöla dem något.
  2. Sikta ihop mjöl, bakpulver och salt i en skål.
  3. Blanda olja, ägg, krossad ananas, mosad banan och hackade valnötter i en stor skål. Tillsätt mjölblandningen och blanda ihop det ordentligt med händerna.
  4. Häll degen i de iordninggjorda formarna och baka dem i ugnen i 1 timme, eller tills en tandpetare som sticks ner i mitten av kakan fortfarande är ren. Ta ut kakorna ur ugnen och låt dem svalna på ett galler.
  5. Gör glasyren genom att blanda ihop gräddost, mjukt smör, socker och vaniljsocker. Fördela glasyren ovanpå och på sidorna av kakorna

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.