- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Den underbara färska gräslöken ger en god smak på denna rätt.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°.
Koka ris.
- Finhacka knipplök. Smält smör i en liten kastrull och fräs hälften av löken på medelvärme i 2 minuter. Lägg resten av löken i en salladskål.
- Tillsätt vispgrädde, 1 dl vatten, maizena, dijonsenap, buljong och 2 krm vitpeppar i kastrullen. Koka upp och låt puttra på låg värme i 2 minuter.
- Skär koljafilé i 5 cm breda bitar och krydda med 0,5 tsk salt och 1 krm vitpeppar. Lägg fisken i en ugnsform, häll över såsen och stek i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
- Ansa och halvera broccoli på längden.
Skär broccolihalvorna i tunna skivor och lägg i
salladsskålen med löken.
- Ringla över 1 msk neutral olja och gnugga in oljan med händerna.
Skala och hyvla morot direkt ner i salladsskålen med broccoli.
Tärna röd paprika och strimla romansallad.
Lägg grönsakerna och körsbärstomater i skålen med broccoli.
Ringla över 2 msk neutral olja, vitvinsvinäger, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar.
- Ta ut fisken ur ugnen och klipp över gräslök.
Servera med riset och salladen.
Publicerat den
7 augusti 2012
Liknande recept
Skriv kommentar