Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kolja i dijon och gräslök

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Den underbara färska gräslöken ger en god smak på denna rätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°. Koka ris.
  2. Finhacka knipplök. Smält smör i en liten kastrull och fräs hälften av löken på medelvärme i 2 minuter. Lägg resten av löken i en salladskål.
  3. Tillsätt vispgrädde, 1 dl vatten, maizena, dijonsenap, buljong och 2 krm vitpeppar i kastrullen. Koka upp och låt puttra på låg värme i 2 minuter.
  4. Skär koljafilé i 5 cm breda bitar och krydda med 0,5 tsk salt och 1 krm vitpeppar. Lägg fisken i en ugnsform, häll över såsen och stek i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
  5. Ansa och halvera broccoli på längden. Skär broccolihalvorna i tunna skivor och lägg i salladsskålen med löken.
  6. Ringla över 1 msk neutral olja och gnugga in oljan med händerna. Skala och hyvla morot direkt ner i salladsskålen med broccoli. Tärna röd paprika och strimla romansallad. Lägg grönsakerna och körsbärstomater i skålen med broccoli. Ringla över 2 msk neutral olja, vitvinsvinäger, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar.
  7. Ta ut fisken ur ugnen och klipp över gräslök. Servera med riset och salladen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.