- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Höstigt, vackert och jättegott. Och inte särskilt svårt. Räds du pumpan? Äsch, den är inte farligare än någon annan grönsak. Testa!
Instruktioner
- Först lite förberedelser:
Blanda smör och ost till Västerbottensmöret och rulla ihop i smörpapper. Vrid ändarna till en smällkaramell och lägg i kylen. Skär fisken i 4 snygga portionsbitar. Skala rödbetan och skiva den riktigt tunt, helst med mandolin. Sätt på en kastrull med lättsaltat vatten men vänta med att lägga i skivorna. Skala pumpan och ta bort trådar och eventuella kärnor. Tärna köttet fint. Tärna även den gula löken och paprikan.
- Skiva purjolöken och lägg den tillsammans med mjölk, salt och vitpeppar i en kastrull och låt koka upp. Hetta under tiden upp oljan i en panna och fräs pumpa, lök och paprika tills grönsakerna fått lite färg. Lägg samtidigt rödbetskivorna i det kokande vattnet och låt dem sjuda i 3-4 minuter. Repa ordentligt med färsk timjan över pumpablandningen, smaka av med salt och peppar.
- Lägg fiskbitarna i den sjudande mjölken, koka upp igen och dra av kastrullen från värmen. Låt dem ligga kvar i värmen medan du lägger ut rödbetsskivor i en fin cirkel på tallriken och skedar pumpablandningen över. Lyft upp fiskbitarna och toppa med dem, och krön det hela med en skiva av Västerbottensmöret och en kvist timjan.
Publicerat den
7 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar