Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kolja med rödbetor, pumpa och västerbottenssmör

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Höstigt, vackert och jättegott. Och inte särskilt svårt. Räds du pumpan? Äsch, den är inte farligare än någon annan grönsak. Testa!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Först lite förberedelser: Blanda smör och ost till Västerbottensmöret och rulla ihop i smörpapper. Vrid ändarna till en smällkaramell och lägg i kylen. Skär fisken i 4 snygga portionsbitar. Skala rödbetan och skiva den riktigt tunt, helst med mandolin. Sätt på en kastrull med lättsaltat vatten men vänta med att lägga i skivorna. Skala pumpan och ta bort trådar och eventuella kärnor. Tärna köttet fint. Tärna även den gula löken och paprikan.
  2. Skiva purjolöken och lägg den tillsammans med mjölk, salt och vitpeppar i en kastrull och låt koka upp. Hetta under tiden upp oljan i en panna och fräs pumpa, lök och paprika tills grönsakerna fått lite färg. Lägg samtidigt rödbetskivorna i det kokande vattnet och låt dem sjuda i 3-4 minuter. Repa ordentligt med färsk timjan över pumpablandningen, smaka av med salt och peppar.
  3. Lägg fiskbitarna i den sjudande mjölken, koka upp igen och dra av kastrullen från värmen. Låt dem ligga kvar i värmen medan du lägger ut rödbetsskivor i en fin cirkel på tallriken och skedar pumpablandningen över. Lyft upp fiskbitarna och toppa med dem, och krön det hela med en skiva av Västerbottensmöret och en kvist timjan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.