Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kom iform frallor

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Nyttiga och väldigt goda frallor!

Ingredienser

Instruktioner

Lös upp jästen i fingervarmt vatten. Blanda i olivolja, honung, morötter, solroskärnor och salt. Tillsätt mjölet i omgångar tills fast/smidig deg. Jäs under bakduk i ca 40 min. Knåda degen och tillsätt lite extra mjöl. Forma till en rulle och dela upp i 20 delar. Forma till runda bullar. Jäs under bakduk i yttligare 30 min. Pensla med vatten och toppa med solroskärnor. Grädda mitt i ugn på 225 grader i ca 12 min. Låt kallna under bakduk på galler.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • Maahl 26 januari 2009

    Mycket goda, åt en nybakad med philadelphiaost på - MUMS!

  • libo 8 februari 2009

    Går detta bröd bra att frysa?

  • randigtiger 15 oktober 2009

    sååå goda. Vårat nya favoritbröd!

  • Matelina 22 december 2009

    otroligt gott och saftigt bröd!! super nöjd

  • h05annni 4 februari 2010

    Ja vet, supergoda och nyttiga. Dem går jättebra att frysa, brukar göra dubbel sats så jag har liggandes en buffert i frysen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.