Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kommissariens smörgåstårta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

En riktigt lyxig smörgåstårta som smakar mycket hav. Den kan med fördel förberedas dagen innan, men garneras strax före serveringen.

Ingredienser

Instruktioner

1. Vispa grädden hårt och vispa därefter i creme fraiche. Smaksätt med kaviar, salt och peppar. 2. Lägg 2 Hönökakor mot varandra på ett serveringsfat. Täck kanten av fatet med remsor av bakplåtspapper för att skydda. 3. Bred på knappt 1/3 av kaviarkrämen. 4. Låt krabbmixpinnarna rinna av och hacka dem. Fördela hacket över krämen. Lägg på 2 Hönökakor men vrid dem 1/4 varv så att skarvarna inte kommer åt samma håll. 5. Täck med kräm. Pressa ev ur lite vätska av de tinade, skalade räkorna och fördela dem över krämen. Lägg på 2 Hönökakor och avsluta med att breda krämen över och runt kanten. Sätt då tandpetare i tårtan och lägg över plastfilm. 6. Garnering: Lägg äggen i kallt vatten och koka ca 7 minuter från första bubblan. Spola dem kalla och skala. 7. Skölj och skiva gurkan tunt och fäst skivorna runt tårtans kant. 8. Skiva äggen med äggskivare och lägg dem tätt, ytterst på ovansidan. 9. Forma den röda kaviaren till små ägg med teskedar och lägg dem intill äggskivorna. 10. Skala räkorna och fördela dem på mitten av tårtan. 11. Skala havskräftorna och lägg stjärtarna som ekrar mitt på tårtan. Vik varje laxskiva dubbel och rulla den till en ros. Sätt dem i mitten. 12. Skölj och skär citronen i skivor och därefter i små tårtbitar. Lägg en bit mellan varje kaviarägg, garnera därefter med dillvippor.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • christincarlsson 30 januari 2011

    Helt okej.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.