Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kondiskaka med nötter

 
Kondiskaka med nötter
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Mums

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 175°
  2. Finfördela matfettet i mjölet till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta raskt ihop till en deg. Låt den vila kallt en stund. Dela degen i ca 20 lika stora bitar. Forma runda kulor och platta ut dem till runda kakor. Tryck ut dem i aluminiumformarna.
  3. Vispa upp äggen. Smält matfettet. Grovhacka nötterna och blanda samman dem med russinen.
  4. Blanda samman sirap, socker och salt i en kastrull. Låt det koka upp under omrörning så att sockret löser sig. Häll blandningen i en tunn stråle, under vispning, i de uppvispade äggen.
  5. Tillsätt det smälta matfettet och nöt- och russinblandningen. Fördela fyllningen i de ogräddade formarna. Ställ dem på bakplåt och grädda i nedre delen av ugnen ca 25-30 minuter eller tills fyllningen har "stannat".

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.