Denna kräm kan användas i både tårtor och desserter eller som fyllning i vaniljbullar. Det går också alldeles utmärkt att smaksätta krämen med både kaffe och cognac, eller kanske choklad.
Instruktioner
- Dela vaniljstången på längden och skrapa ur vaniljen i en kastrull.
Häll i mjölken och låt det koka upp. Tag därefter av från spisen. Låt vaniljen dra i 15 minuter.
- Vispa äggulorna med socker och maizena, det ska vara fluffigt.
Häll därefter på den ljumma mjölken under samtidig vispning tills den blir en slät blandning.
- Värm blandningen under ständig omrörning/vispning tills den kokat upp. Ta av den från värmen och piska i smöret.
- Låt den nykokta krämen passeras i en fin sil, därefter bör den kylas hastigt. Täck med plastfolie.
- Det går att smaksätta krämen med choklad, kaffe, likörer. Krämen kan också frysas och tinas i mikrovågsugn. Genom att koka upp den igen, så blir den fin.
Publicerat den
17 januari 2013
Liknande recept
Skriv kommentar