Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Konditorns läckerbitar

 
Skriv ut

Långpannebak passar bra när man ska bjuda många!

Ingredienser

Instruktioner

Hacka mandeln. Smörj och bröa en långpanna ( 25 gånger 35 cm) Riv mandelmassan grovt, tillsätt smöret och sockret. Rör tills det blivit poröst. Arbeta in ett ägg i taget. Tillsätt mandel och rivet apelsinskal. Blanda mjölet och bakpulvret, tillsätt detta i smeten. Bred ut smeten i långpannan. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter. Chokladkräm: Vispa ost och smör poröst. Sikta ihop florsocker och kakao. Tillsätt detta tillsammans med apelsinaften och vispa krämen slät. Bred krämen på den kalla kakan. Låt kakan stå svalt minst 1 timme. Skär den i rutor. Garnera med tunt skivade apelsiner strax före serveringen. Ugn 175 grader.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.