Ett bra recept på mjuk kaka kan varieras i det oändliga. Det är viktigt att mängden smet är i balans med det goda som tillsätts, t.ex. frukt och choklad.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en slät hålform, ca 1½ liter.
- Rör matfett och socker vitt och poröst, gärna med en elvisp. Rör ner keson. Separera äggen i vitor och gulor. Rör ner en äggula i taget i smeten.
- Hacka valnötterna och blockchokladen grovt. Riv ner mandelmassan i smeten. Tillsätt apelsinskal, hackade valnötter och choklad. Rör om så att allt blandas.
- Blanda mjöl och bakpulver. Blanda ner det i smeten.
- Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vänd ner det i smeten. Rör inte för häftigt så att äggvitan förlorar sin fluffighet. Häll smeten i formen.
- Grädda kakan på galler i nedre delen av ugnen ca 1 timma. Låt den stå en stund i formen. Stjälp upp kakan på galler.
Publicerat den
16 februari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar