Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Konfektkaka

 
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

Ett bra recept på mjuk kaka kan varieras i det oändliga. Det är viktigt att mängden smet är i balans med det goda som tillsätts, t.ex. frukt och choklad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en slät hålform, ca 1½ liter.
  2. Rör matfett och socker vitt och poröst, gärna med en elvisp. Rör ner keson. Separera äggen i vitor och gulor. Rör ner en äggula i taget i smeten.
  3. Hacka valnötterna och blockchokladen grovt. Riv ner mandelmassan i smeten. Tillsätt apelsinskal, hackade valnötter och choklad. Rör om så att allt blandas.
  4. Blanda mjöl och bakpulver. Blanda ner det i smeten.
  5. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vänd ner det i smeten. Rör inte för häftigt så att äggvitan förlorar sin fluffighet. Häll smeten i formen.
  6. Grädda kakan på galler i nedre delen av ugnen ca 1 timma. Låt den stå en stund i formen. Stjälp upp kakan på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.