Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Konfektkaka - mjuk chokladkaka

 
  • Serverar: 8-12 portioner
Skriv ut

Ytterligare en mycket god variant av mjuk chokladkaka. Den här har jag ofta bjudit på genom åren, med eller utan vispad grädde till. Enkel att mixa ihop, ingen vispning, allt blandas i kastrull innan gräddning. Kakan blir lite seg och gillas mycket just därför. Godast samma dag, men kan frysas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret i en kastrull.
  2. Rör ned sockret.
  3. Ta av kastrullen från spisen och fortsätt att röra i äggen och mjölet. Smeten ska bara röras i hop, inte vispas.
  4. Rör allra sist snabbt i hackad mandel och den hackade chokladen. (Viktigt att inte blanda för mycket för bästa marmorering!)
  5. Häll över smeten i en bröad låg pajform (ca 25 cm), gärna med löstagbar kant.
  6. Grädda i 200 grader i 25-30 minuter

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.