Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Konformationstårta (kola-chokladtårta)

 
  • Serverar: 10-15 portioner
Skriv ut

La ihop denna tårta med hjälp av två olika recept, ett beprövat tårtbottenrecept med tillägg av kakao och ett recept på kolakräm som min syssling skickade till mig..... hade först tänkt att ta och täcka tårtan med grädde, men detta resultatet blev nog bättre..... grädden fick bli brevid istället.....

Ingredienser

Instruktioner

Ugn 175 - 200 grader Smörj och bröa en tårtform. Vispa socker och ägg väl, tillsätt vattnet i slutet av vispningen. Blanda i mjöl, kakao och bakpulver, vänd ner så allt blandas, häll i formen. Grädda kakan i ca 30 minuter. Låt kakan svalna. Gör kolasmeten: Blanda alla ingredienserna förutom matfettet i en gryta. Koka tills den tjocknat ordentligt, det tar 30-40 min. Rör ner matfettet och låt svalna tills sirapsliknande konsistens Dela tårtbottnen i tre lika delar Bred kolasmeten på ena delen, lägg ut den andra gör likadant, lägg ut den tredje och bred den sista kolasmeten uppepå. Låt tårtan svalna. Garnera (i detta fall med silverkulor och pyntgele)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.