Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kongresser

(1 kommentar)  
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Goda kakor! Du behöver metallformar att göra dom i...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör degen först; Häll det mesta av mjölet i en bunke. Tillsätt salt, ättika, vatten och rumsvarmt smör. Arbeta snabbt i hop allt till en deg, ställ i kylen att vila ca 15 min.
  2. Kavla ut degen ganska tunt, ca 3 mm tjock. Ta ut rundlar med ett glas. Klä formarna med degen. Tryck ut degen så att den går upp någon mm över formens kant.
  3. Lägg en klick vaniljkräm i botten på varje kaka.
  4. Vispa i hop ägg och socker till fyllningen, Rör ner nötterna. Fyll kakorna med fyllningen, men var försiktig så den inte hamnar på kanterna - då bränns den vid.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen i 180 grader i ca 25 - 30 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • KarinBelachew 4 februari 2012

    Toppengoda. Jag kommer att göra dom igen

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.