Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kongresser

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

De kallas även Helenabakelser.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka samman mjöl och fett direkt på bakbordet. Tillsätt vätskan och arbeta ihop pajdegen. Lägg den kallt att stelna.
  2. Mal eller finhacka mandel eller nötter till fyllningen. Blanda ned socker och äggvita och rör smeten porös.
  3. Kavla pajdegen. Klä smorda, krusiga bakelseformar med degen och ställ dem på plåt. Fördela fyllnigen i formarna.
  4. Kavla samman pajresterna och sporra dem till smala remsor. Lägg dem i kors över bakelserna och tryck till väl vid kanterna.
  5. Grädda i 200 grader ca 20 minuter.
  6. Stjälp upp bakelserna när de svalnat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.