Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Konjaksgratinerad hummer

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-8 portioner
Skriv ut

Suverän förrätt till festliga tillfällen. Smöret passar utmärkt till andra skaldjur som räkor och kräftor. Även champinjoner blir goda att gratinera med konjakssmöret.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Konjakssmöret görs med fördel i förväg och förvaras i frysen.
  2. Blanda ner ingredienserna i de rumsvarma smöret, antingen i en mixer eller med en gaffel. Fördela ut smöret i lite plastfolie och rulla till en korv. Lägg smöret i frysen.
  3. Humrarna läggs på rygg, skär ett snitt från huvud ner till stjärten utan att skära rakt igenom. Knäck klorna så att smakerna från smöret kommer in.
  4. Tag fram smöret ur frysen och skär i ½ cm tjocka skivor. Lägg humrarna i en ugnsfast form. Fyll sedan smöret i skåran, samt lägg smörskivor ovanpå klorna.
  5. Gratinera sedan humrarna med grillfunktionen i 225-250 grader tills smöret smält ca 10-15 min, ös gärna smöret några gånger.
  6. Serveras med vitt bröd att doppa i smöret.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • puhbjornen 16 augusti 2009

    Gjorde kryddsmöret till havskräftor, blev helt underbart gott

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.