Suverän förrätt till festliga tillfällen.
Smöret passar utmärkt till andra skaldjur som räkor och kräftor.
Även champinjoner blir goda att gratinera med konjakssmöret.
Instruktioner
- Konjakssmöret görs med fördel i förväg och förvaras i frysen.
- Blanda ner ingredienserna i de rumsvarma smöret, antingen i en mixer eller med en gaffel.
Fördela ut smöret i lite plastfolie och rulla till en korv. Lägg smöret i frysen.
- Humrarna läggs på rygg, skär ett snitt från huvud ner till stjärten utan att skära rakt igenom. Knäck klorna så att smakerna från smöret kommer in.
- Tag fram smöret ur frysen och skär i ½ cm tjocka skivor. Lägg humrarna i en ugnsfast form.
Fyll sedan smöret i skåran, samt lägg smörskivor ovanpå klorna.
- Gratinera sedan humrarna med grillfunktionen i 225-250 grader tills smöret smält ca 10-15 min, ös gärna smöret några gånger.
- Serveras med vitt bröd att doppa i smöret.
Publicerat den
30 december 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Gjorde kryddsmöret till havskräftor, blev helt underbart gott