Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Konjakskaka

 
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Jag har tidigare lagt in ett recept med konjak i mjuk kaka. Här kommer så ett till. Ät och njut.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skålla och skala mandeln, även den till garneringen. Strimla mandeln grovt och rosta den ljust brun i torr, het stekpanna.
  2. Rör matfett och socker ljust och pösigt. Rör ner äggen ett i sänder.
  3. Blanda vetemjöl och bakpulver. Rör ner mjölblandningen och konjaken växelvis i smeten. Rör också ner de kalla mandlarna, men spara ca 1/3 till garneringen.
  4. Häll smeten i en smord och bröad form. Grädda kakan i ugn vid 175° i ca 1 1/4 tim eller tills den är genomgräddad och har fått vacker brun färg. Prova med en sticka.
  5. Låt kakan svalna.
  6. Smält blockchokladen i vattenbad. Bred den över den kalla kakan. Strö på mandlarna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.