Jag har tidigare lagt in ett recept med konjak i mjuk kaka. Här kommer så ett till. Ät och njut.
Instruktioner
- Skålla och skala mandeln, även den till garneringen. Strimla mandeln grovt och rosta den ljust brun i torr, het stekpanna.
- Rör matfett och socker ljust och pösigt. Rör ner äggen ett i sänder.
- Blanda vetemjöl och bakpulver. Rör ner mjölblandningen och konjaken växelvis i smeten. Rör också ner de kalla mandlarna, men spara ca 1/3 till garneringen.
- Häll smeten i en smord och bröad form. Grädda kakan i ugn vid 175° i ca 1 1/4 tim eller tills den är genomgräddad och har fått vacker brun färg. Prova med en sticka.
- Låt kakan svalna.
- Smält blockchokladen i vattenbad. Bred den över den kalla kakan. Strö på mandlarna.
Publicerat den
16 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar