Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Konjakskaka

(1 kommentar)  
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Det här receptet är också från 1959. Här gjorde man reklam för maizena "för läcker matlagning" och den här konjakskakan tycker jag låter urläcker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret och låt det svalna. Rör det ett par minuter och blanda sedan i socker, maizena och bakpulver och rör smeten ytterligare ett par minuter. Tillsätt äggen, ett i sänder, och smaksätt med konjak, vaniljsocker och mandel.
  2. Blanda till sist i vetemjölet och slå massan i smord och bröad hålform. Grädda kakan i medelvarm ugn (175-200°) 40-45 minuter. Ta den ur ugnen, lägg på ett lock och låt den stå ett par minuter, innan den stjälps upp.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • marieborgessvarmor 9 augusti 2011

    Hej Jag har provat denna kakan allt efter beskrivningen men tyvärr så låg hela smeten i botten på ugnen, den pöste över ordentligt. Vad gjorde jag för fel??? Hur stor form hade du själv--kanske min var för liten?? Jag vill gärna prova igen- den är säkert god om den blir kvar i formen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.