Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Konjakskaka

 
Skriv ut

Enkel kaka som är rolig att bjuda på, ser ut som vanlig fin sockerkaka men överraskar =) Potatismjölet kan bytas helt eller delvis mot fint mjöl, konjaken behöver inte ha smak men ta bort ingefäran då.

Ingredienser

Instruktioner

Rör ihop rumsvarmt smör, mjöl, ingefära och bakpulver väl. Vispa ägg och socker och häll det i omgångar i smörblandningen. Tillsätt sist konjaken lite i taget. Smör och ströbröd i en kransform, in i ugnen 175 grader ca 45 minuter, stjälp upp men låt formen ligga kvar över kakan tills den svalnat så blir den saftigare.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.