Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Konstnärens fruktpaj

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Konstnärens fruktpaj

Ingredienser

Instruktioner

  1. Arbeta ihop ingredienserna till pajdegen och låt den vila i kylen ca 30 minuter. Gör citronkrämen under tiden. Blanda äggula, Maizena, socker och grädde i en kastrull.
  2. Värm upp under omrörning och sjud tills krämen tjocknar. Låt den svalna och smaksätt med rivet citronskal och pressad citronsaft. Tryck ut degen i en pajform med låg kant (ca 25 cm i diameter), gärna med löstagbar botten. Nagga degen och grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter.
  3. Riv blockchokladen grovt över det varma pajskalet. Pensla ut chokladen så att den täcker skalet. Bred ut den kalla citronkrämen i pajskalet. Lägg på skivad frukt. Smält geléen och pensla över frukten.
  4. Ugnstemperatur 225º

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.