Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Koreansk auberginesallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ibland längtar man bara efter andra smaker, nya smaker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär auberginen på längden och sedan i klyftor. Ånga auberginen i en ångtillsats i kastrullen eller i ett metalldurkslag i en kastrull med kokande vatten. Beräkna ca 50 minuter, tills auberginen känns mjuk. Lägg den i en skål.
  2. Skala och krossa vitlöksklyftorna. Vispa ihop samtliga ingredienser till dressingen och häll över auberginen. Låt stå och dra en stund före servering.
  3. Lägg upp auberginen på spenatbädd, fördela fint strimlad salladslök, sesamfrön, strimlad chilifrukt/paprika och groddar över.
  4. Skall man ha buffé räcker det till 10 personer.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.