- Serverar: 1-2 portioner
- Tid: 15 minuter
Skriv ut
Detta kallas även black pancake. Är lika god kall som varm.
Serveras i bitar med lite dipsås till. Pancaken är vegetarisk men den är, även god med räkor eller bacon i.
Instruktioner
- Blanda ägg, vatten och mjöl ordentligt. Häll sedan i de olika löksorterna, morötterna och rödpepparen i smeten.
Hetta upp stekpannan med sesamoljan i.
- Häll smeten i pannan ca: 1 cm tjockt. Stek ca 5 minuter på varje sida och häll i mer olja efter hand, det behövs ganska mycket för den ska bli lite krispig och löken ska få färg.
- Det är gott och ringla över en kall dipsås som man gör efter egen smak med kinasoya, vatten, sesamfrö, vitlök, riven ingefära, sesamolja och en finhackad rödpeppar och vårlök i. Krossa gärna lite jordnötter och lägg i dipsåsen.
Publicerat den
7 mars 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Detta låter spännande men tänkte även prova några med riven zucchini ( eller hur man nu stavar det) i oxå...
Du blir nog inte besviken, den är megagod kall också tycker jag. Det var även gott med sötsur chilisås till den.
Detta smakade vi igår och det var jättegott.
Är det OK att steka dem i mild olivolja? Har ingen sesamolja.
Är receptet redigerat??? Missade jag totalt att där var riven zucchini??? Då får jag säga sorry...efter först inlägget. Som jag har fattat det så är det just zucchini'n och kryddorna som gör pannkakorna "koreanska"!!! Låter gott om inte annat...återkommer med betyg efter att jag har testat.
Dessa pannkakor var mycket goda när du bjöd på dom härom helgen, fick med oss några som mellanmål och jag tyckte nästan att de var godare kalla så dom är en superbra grej och ha med sig när man är ute och har matsäck med sig. Full pott får du för dessa och hoppas man blir bjuden fler gånger.