Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Koreshte morghba sir

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Tillsätt 2-3 msk curry istället för saffran om man vill variera rätten lite

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hetta upp en gryta, häll i olja och stek löken. Stycka kycklingen i bitar och lägg dem eller filéerna i kallt vatten i 5 minuter. Ta upp dem ut vattnet och torka av dem ordentligt. Lägg dem i grytan och låt dem fräsa så de får färg. Tillsätt övriga ingredienserna omgående.
  2. Tillsätt vatten så det står över kycklingen och låt allt koka i ca: 45 minuter.
  3. Använder man teflonpanna/kastrull kan du minska vattnet. Då får buljongen mera smak. Dekorera med tunna skivor med lime.
  4. Servera till någon risrätt, kokt potatis eller pasta. Till detta kan man även servera stekt aubergine eller stekt zuccini.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.