Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Korgbröd med aprikos och valnötter

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Ett riktigt gott bröd!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 225–175º
  2. Smula jästen i en degbunke. Tillsätt vattnet och rör ut jästen. Tillsätt rapsolja, honung, salt, dinkelmjöl och nästan allt vetemjöl special.
  3. Grovhacka valnötterna och skär aprikoserna i tre delar. Tillsätt dem i degen och arbeta den kraftigt ca 10 minuter i en köksmaskin eller tills den släpper kanten på degbunken. Låt degen jäsa under bakduk, ca 30 minuter.
  4. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Dela den i två delar. Platta till varje del och rulla ihop och forma till två bröd. Lägg dem i mjölade korgar med skarven uppåt. Tryck till med mjölad hand i mitten. Låt bröden jäsa, 20 minuter under bakduk.
  5. Vänd upp bröden ur korgarna på plåt med bakplåtspapper. Skåra bröden med vass kniv och låt jäsa ytterligare 10 minuter under bakduk.
  6. Sätt in plåten i nedre delen av ugnen vid 225º och sänk temperaturen direkt till 175º. Låt bröden gräddas, ca 40 minuter.
  7. Låt bröden svalna på brödgaller under bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.