Saftigt bröd med grahamsmjöl, dinkelmjöl, vetekli och hasselnötter. Att jäsa brödet i korg ger ett vackert mönster. Det spelar ingen roll vilken form den har, men den måste vara tät.
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader och rör ut jästen i vattnet. Tillsätt olja, salt, vetekli, grovhackade nötter och mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg.
Låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
- Strö rikligt med mjöl i korgarna. Lägg i hasselnötter.Ta upp och arbeta degen på mjölat bord. Dela degen i 2 delar och forma till bröd. Lägg bröden i korgarna. Degen ska fylla korgarna ungefär till hälften. Låt jäsa under bakduk i 30-40 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Vänd försiktigt upp de jästa bröden på plåtar med bakplåtspapper. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 30 minuter. Bröden ska låta ihåliga på undersidan när man knackar på dem. Låt kallna på galler under bakduk.
Publicerat den
24 september 2012
Liknande recept
Skriv kommentar