Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Korgbröd med hasselnötter

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Saftigt bröd med grahamsmjöl, dinkelmjöl, vetekli och hasselnötter. Att jäsa brödet i korg ger ett vackert mönster. Det spelar ingen roll vilken form den har, men den måste vara tät.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader och rör ut jästen i vattnet. Tillsätt olja, salt, vetekli, grovhackade nötter och mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
  2. Strö rikligt med mjöl i korgarna. Lägg i hasselnötter.Ta upp och arbeta degen på mjölat bord. Dela degen i 2 delar och forma till bröd. Lägg bröden i korgarna. Degen ska fylla korgarna ungefär till hälften. Låt jäsa under bakduk i 30-40 minuter.
  3. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Vänd försiktigt upp de jästa bröden på plåtar med bakplåtspapper. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 30 minuter. Bröden ska låta ihåliga på undersidan när man knackar på dem. Låt kallna på galler under bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.