Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Korintkaka

 
Skriv ut

Mums!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj en rund hålform som rymmer 2 liter. Strö eventuellt lite salt i smöret, högst 1 kryddmått, och skaka sedan runt riktigt finmalet ströbröd så att det fäster överallt på formens insida.
  2. Lägg korinterna i sil och spola dem i hett vatten, låt rinna av väl och badda dem torra med hushållspapper. Blanda dem med 1/2 dl mjöl, så sjunker de inte till botten under gräddningen.
  3. Rör smör och socker poröst, gärna med elvisp. Rör i ett ägg i sänder, rör en stund mellan varje äggtillsats. Blanda i korinter, apelsinriv, bakpulver och mjöl. Rör raskt i apelsinsaften och fördela smeten i formen.
  4. Grädda i nedre delen av 175-gradig ugn cirka 50-60 minuter. Låt svalna i formen, sedan kakan väl lossats. Droppa eventuellt konjak eller whisky över. Täck den kalla kakan väl med alfolie och låt stå minst ett dygn innan den skärs upp i tunna skivor

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.