Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Korintkakor

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Små och ganska oansenliga är dessa kakor - men ack så goda!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj korinterna i varmt vatten. Låt dem ligga ca 30 minuter så de sväller något och blir mjukare. Torka dem väl. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda korinter, vetemjöl, potatismjölet, bakpulver och socker. Finfördela smöret i mjölblandningen och tillsätt ägget. Arbeta ihop allt till en deg.
  3. Forma små runda bollar. Lägg dem på bakplåtspappersklädd plåt. Tryck ut dem med gaffel så att det bildas ett randigt eller rutigt mönster.
  4. Grädda kakorna i ugnen ca 10 minuter eller tills de har fått en svagt guldgul färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.