Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Korintkakor med citron

 
  • Serverar: 50 portioner
Skriv ut

Goda småkakor slår det mesta! De här korintkakorna med smak av citron är perfekta ”bjudkakor” – en sats ger ca 50 stycken. Spara några i frysen och plocka fram när det är dags för adventsfika. Älskas av både små och stora gäster.

Ingredienser

Instruktioner

Blanda mjöl, vanilj, bakpulver och korinter i en bunke. Riv citronskalet och blanda ner det. Blanda ner matfettet, grädden och mjölken och arbeta ihop till en deg. Ta upp den på en bänk och dela degen i 2 delar och rulla ut varje del till en rulle ca 25 cm lång. Linda in dem i plastfolie och lägg dem i kylen så att de går lätt att skära. Sätt ugnen på 225°C. Utbakning: Häll sockret på en tallrik. Skär degen i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg en skiva i taget i sockret och tryck ut den till en tunn kaka ca 8 cm i diameter. Vänd i sockret. Lägg kakorna på plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 7-8 minuter. Låt kallna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.