Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Korintsås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

Gott till anka eller fasan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg korinterna i vatten några min tills de blir rena. Sila av vattnet. Koka korinterna mjuka i 1dl vatten. Sila igen men behåll vattnet denna gången. Smält och karamellisera sockret i en kastrull på mycket låg värme. **viktigt** Rör inte sockret utan låt det smälta naturligt ! När sockret blivit lite ljust nötbrunt så hälls vinägern på.
  2. Det kommer låta och fräsa men rör det fortfarande inte utan låt det koka ihop. Slå nu på korintvattnet som sparats sen tidigare lite i taget.
  3. Låt allt koka ner o sockret lösa sig ordentligt tills 2/3 av såsen är kvar.
  4. Lägg i korinterna. smaka av med lite vinäger, Salt o peppar. **************************************************************** "Viktigt" !
  5. Till slut har du på en klick smör samtidigt som du rör ordentligt för att få en bra smak på såsen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.