- Serverar: 4 portioner
- Tid: 25 minuter
Skriv ut
Gott till anka eller fasan.
Instruktioner
- Lägg korinterna i vatten några min tills de blir rena.
Sila av vattnet. Koka korinterna mjuka i 1dl vatten. Sila igen men behåll vattnet denna gången.
Smält och karamellisera sockret i en kastrull på mycket låg värme. **viktigt** Rör inte sockret utan låt det smälta naturligt !
När sockret blivit lite ljust nötbrunt så hälls vinägern på.
- Det kommer låta och fräsa men rör det fortfarande inte utan låt det koka ihop.
Slå nu på korintvattnet som sparats sen tidigare lite i taget.
- Låt allt koka ner o sockret lösa sig ordentligt tills 2/3 av såsen är kvar.
- Lägg i korinterna. smaka av med lite vinäger, Salt o peppar.
****************************************************************
"Viktigt" !
- Till slut har du på en klick smör samtidigt som du rör ordentligt för att få en bra smak på såsen.
Publicerat den
11 maj 2009
Skriv kommentar