Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Korma curry med kyckling

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Ett traditionellt recept på korma kyckling med riktigt fyllig och mustig smak. Glöm inte tillbehören, de förgyller hela måltiden. Ska du servera som festmåltid så gör som i Indien där ett rikt färgspektrum anses förhöja alla smaklökar, dekorera bordet färggrant med blomblad - definitivt lyckat och inponerande.

Ingredienser

Instruktioner

Börja med att mäta upp alla kryddor och mala kardemumman grovt. Mixa mandel, lök och vitlök. Om du inte har en mixer så skär, pressa eller hacka i så fina bitar du kan. Skiva ingefäran tunt. Skär kycklingen i cirka 3 centimeter stora bitar. Hetta upp olja i en stor kastrull eller wok på medelvärme. Stek kryddorna i olja i någon minut under omrörning. Lägg i lök, vitlök och ingefära och stek i ett par minuter. Stek därefter kycklingen i kryddblandningen i ett par minuter under omrörning. Tillsätt sedan övriga ingredienser till grytan. Koka i minst 30 minuter till en timme. Rör då och då och tillsätt vatten emellanåt så att grytan inte bränns vid. Smaka av med salt, socker samt citronsaft. Servera med basmatiris, raita, naan, papadams och sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.