Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Korngrynskaka

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme 40 minuter
Skriv ut

Ska ätas ljummen, helst med lingonsylt till. Gott till julmaten eller som tillbehör till andra rätter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka korngryn och vatten på svag värme, ca 30 minuter. Späd med mjölken och koka ytterligare 30 minuter. Konsistensen ska vara som gröt. Hacka löken och låt den puttra mjuk i smöret. Blanda lök och russin i gröten, smaka av med honung och kryddor.
  2. Häll allt i en smord eldfast form och grädda i 225 grader C. ca 30 minuter eller tills kakan fått färg.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.