Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Korngrynspudding med lingon och fläsk

 
  • Serverar: 2-3 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Nyttiga korngryn på gammaldags vis?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka korngrynen mjuka i 2 dl vatten och 1 tsk salt, tills en tjock gröt erhållits.
  2. Blanda i 2 dl mjölk, 1 ägg och ett kryddmått socker, rör om ordentligt.så att allt blandar sig och ägget fördelas.
  3. Häll blandningen i en väl smort form (ca 1 l).
  4. Grädda korngrynen i 175 grader varm ugn i cirka 1 timme och 45 minuter. Grynen måste bli ordentligt mjuka. Om ytan verka bli för mörk, rör lite i puddingen.
  5. Serveras med rårörda lingon/lingonsylt och stekt fläsk eller skinka.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.