Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Korokke

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Korokke är en japansk maträtt som är besläktat från franska köket. Och blev inlagt i japan på 1900 talet. Man kan variera Korokke med skaldjur, kött och grönsaker även lägga i curry eller andra kryddor. Det här receptet innehåller originalingredienserna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala potatisen och koka tills dem är klara. Häll av vattnet och mosa dem.
  2. Hacka löken i bitar och stek dem tills dem blir mjuka sedan tillsätt köttfärsen. Salta och peppra efter egen smak.
  3. Blanda den mosade potatisen med köttet och löken tillsammans i en skål. Tillsätt ett ägg så de blir lätta att forma. Dela moset och köttet i 8 delar och forma dem till små biffar. Doppa den först i mjölet, sedan ägg och till sist brödsmulorna.
  4. Värm en panna med olja det ska bli 170 grader och fritera dem tills de får en fin gyllenbrun färg på varje sida. Lägg dem sedan på en tallrik med papper så man får bort all överflödig olja.
  5. Servera med ris, hackad kål och en tonkatsu sås som man kan köpa på japanska matbutiker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.