Korokke är en japansk maträtt som är besläktat från franska köket. Och blev inlagt i japan på 1900 talet.
Man kan variera Korokke med skaldjur, kött och grönsaker även lägga i curry eller andra kryddor.
Det här receptet innehåller originalingredienserna.
Instruktioner
- Skala potatisen och koka tills dem är klara.
Häll av vattnet och mosa dem.
- Hacka löken i bitar och stek dem tills dem blir mjuka sedan tillsätt köttfärsen. Salta och peppra efter egen smak.
- Blanda den mosade potatisen med köttet och löken tillsammans i en skål. Tillsätt ett ägg så de blir lätta att forma. Dela moset och köttet i 8 delar och forma dem till små biffar. Doppa den först i mjölet, sedan ägg och till sist brödsmulorna.
- Värm en panna med olja det ska bli 170 grader och fritera dem tills de får en fin gyllenbrun färg på varje sida.
Lägg dem sedan på en tallrik med papper så man får bort all överflödig olja.
- Servera med ris, hackad kål och en tonkatsu sås som man kan köpa på japanska matbutiker.
Publicerat den
14 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar