Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Korv à-la Forsell

(15 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En jättegod falukorvsgryta som det har varit svårt att hitta receptet på, så därför lägger jag in det här. Jag blev tvungen att fråga kokerskan på skolan jag jobbade på om receptet. Kombinationen falukorv/dill kan tyckas lite märklig, men det ÄR gott - jag lovar! =)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör en redning av mjölet och lite av vattnet.
  2. Blanda ihop gurkmix, senap, cayenne och gurkmeja till en senapsrelish. Det blir bäst smak om du gör relishen i förväg så att den får dra ett par timmar innan du använder den.
  3. Koka upp vatten, buljong, mjölk, tomatpuré och senapsrelishen. Tillsätt redningen under omrörning. Sjud i cirka 5 minuter.
  4. Tillsätt den strimlade (1x1x5 cm) falukorven. Tillsätt dillen och smaka av med kryddorna.
  5. TIPS: Skär bacon fint, knaperstek och toppa med. Hur gott som helst.

Liknande recept

Kommentarer (15)

  • GourmetBosse 13 oktober 2009

    TACK! Det här receptet har jag letat efter - LÄNGE. :)

  • zonale 14 oktober 2009

    En positiv överraskning med smaker som föll mig och min familj i smaken. Faktiskt bland de godaste korvggrytorna någonsin. Snabblagad dessutom. Full pott!

  • boz1965 16 oktober 2009

    En tacker, en tacker... :)

  • Tant_Anita 18 oktober 2009

    Görgött!!!!!!!

  • chrisq 16 januari 2010

    Gjorde denna rätten i veckan gud så gott det var blev ren slickade tallrikar kan jag lova en klar femma tack snälla mvh chrisn

  • Tine 19 januari 2010

    Korv à-la Forsell blev en favorit i vår familj, otroligt god Tack för de fina receptet Tine

  • boz1965 19 januari 2010

    Kul när folk gillar det man gör. :) Tack så mycket för de fina omdömena!

  • bankiren 16 mars 2010

    vad är gurkmix?? Finns det bland kryddorna?? Hoppas på svar så att jag kan testa detta redan idag.

  • boz1965 16 mars 2010

    Gurkmix = Bostongurka. Det finns många olika märken, men Felix har ensamrätt på namnet "Bostongurka" därför skrev jag "gurkmix" eftersom många tillverkare kallar det vid det namnet.

  • TTJ 10 juni 2010

    Lagade detta för första gången idag. Det blev verkligen jättegott! Mycket gott alternativ till vanlig korvstroganof. Kommer absolut att lagas fler gånger! Jag ger såklart en 5:a i betyg.

  • boz1965 4 november 2010

    Upptäckte idag att om man använder Scan's Jägarfalu (tydligare röksmak) så höjer man smaken ytterligare några snäpp.

  • puppen 14 november 2010

    Hej! Ska göra detta i morgon. Har ätit den många gånger på äldreboendet där jag jobbar. Där serveras den ibland och är väldigt omtyckt av de äldre.

  • Muppenanna 24 maj 2011

    Hej! Har någon provat att göra den glutenfri - vilken redning är i så fall bäst?

  • boz1965 6 augusti 2011

    Jag skulle föreslå att du i så fall reder av med Maizena (ren majsstärkelse - inte deras såsredningar) utrört i mjölk.

  • Kira68 8 augusti 2012

    Denna har vi nu gjort många gånger här hemma och den är lika god varje gång. Högsta betyg från oss:)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.