Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Korv och baconlåda med potatismos

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Jättegod vardagsmat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och dela potatisarna i bitar, koka bitarna mjuka i lättsaltat vatten. Slå av vattnet och mosa potatisarna noga. Avsluta med het mjölk som vispas ner i moset. Smaka av med salt och peppar.
  2. Dela korvarna i bitar. Skär baconskivorna i 4-5 delar. Skala och skär löken i klyftor. Bryn korv, bacon och lök i lika delar smör och rapsolja.
  3. Lyft över till kastrull, tillsätt vatten, fond, vinäger och timjan. Koka upp och red av med maizena. Låt korven sjuda i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Lägg upp en klick mos på ena sidan av djupa tallrikar eller ägglådor om det finns. Fortsätt med korv och sky på andra sidan. Garnera med salladsgrönsaker och persilja.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.