Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Korv- och grönsaksgryta

(3 kommentarer)  
Korv- och grönsaksgryta Korv- och grönsaksgryta
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Mycket gott och bra rätt att göra mycket av, för den är perfekt att värma. Speciellt god göra på hösten när rotsakerna är nyskördade.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj, skala och skär grönsakerna i lagom stora bitar (som till soppa). Koka upp vattnet. Tillsätt buljongtärningarna
  2. Lägg i kålrotsbitarna och låt sjuda 5 minuter. Lägg i lök, vitkål och morötter och låt sjuda 5 minuter till. Lägg i potatisen och låt sjuda 5 minuter till
  3. Under tiden skär korven i bitar (Först i skivor på ca 1 cm och sedan varje skiva i 6 bitar). Tillsätt korv och ärtor och låt sjuda ca 5-10 minuter till. Krydda med salt och svartpeppar Tillsätt klippt persilja Smaka av och känn efter att alla grönsaker är klara
  4. LYCKA TILL!!!

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Wiola 8 oktober 2009

    Hej !! Hej KAROLO nu har jag gjort din korv å grönsaksgryta den va super det blev en halv sats, men den räcker till fyra ggr minst så det blir att lägga lite i frysen för framtida behov ----GOD VAR DEN I ALLA FALL. Det blev en klar femma. Wiola

  • look 15 oktober 2009

    Hejsan!! Tur jag fick din hälsning i gästboken...jag har gjort din korv grytta...och jätte god var den..har faktiskt gjort den två gånger och kommer att göra den igen. en klar 5a får du av mig för ett jätte fint och enkelt recept !!! Kram Eva-Lena alias Look !!!

  • Anemona35 17 februari 2011

    Mycket gott och enkelt till vardags där allt tog smak av varandra. Alla fyra barnen tog om och gav det full pott. Vi åt det med en god honungssenap för lite sting.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.