Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Korv och mos i lyxförpackning

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En jättegod allt-i-ett-gratäng med skivad eller strimlad falukorv. Använd gärna en smakrik riven ost, den passar både till gratinering och i potatismoset.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala potatisen och koka mjuk i lättsaltat vatten. Häll bort vattnet och mosa potatisen med en potatisstöt. Blanda ner den rivna parmesanen och tillsätt smöret och gräddmjölken. Smaka av moset med salt och peppar.
  2. Sätt ugnen på 175º.
  3. Skala löken och skiva den tunt. Skiva champinjonerna. Dela tomaterna i halvor.
  4. Skär korven i skivor eller strimlor och blanda med senap, tomatpuré, lök, svamp och tomater.
  5. Lägg upp moset i ena sidan av en eldfast form och falukorvsblandningen i den andra. Strö den rivna osten över korven och gratinera i ugnen i ca 30 minuter. Servera med en sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.