Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Korv- och potatislåda

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Från programmet middag hos stjärnorna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smöra en stor ugnsfast form med hög kant. Skala potatisen och skiva i tunna skivor. Skala och skiva löken i tunna skivor. Skär upp falukorven i ½ cm tjocka skivor.
  2. Börja med potatis i botten och lägg sedan ett lager lök, salta och peppra, lägg sedan ett lager med korv. Fortsätt varva potatis, lök och korv. Peppra överst med lite kajennpeppar och paprikapulver. Häll över grädden.
  3. Grädda med folie på i ca 50 minuter på 200 grader. Ta ut formen, toppa med tomater i skivor och riven Västerbottensost, grädda ytterligare i ca 20 minuter på 150 grader. Ta ut och känn efter om potatisen är tillräckligt mjuk. Toppa med klippt persilja.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • tomisi 5 december 2011

    Supergod vardagsmat, men rek. längre tid i ugnen

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.