Detta är så gott! Gammal husman när den är som bäst.
Stoppar man smeten i ett fjälster och kokar den så kallas den för Värmlandskorv eller Potatiskorv, det är också gott men att göra korvbullar på smeten är min favorit.
detta är verkligen billig mat om man köper färs när de har extra pris.
Instruktioner
- Riv potatis och lök fint eller om du har möjlighet kör allt genom köttkvarnen varva då färsen, löken och potatisen. Blanda allt noggrant med salt och peppar, ta lite mindre salt först och provstek en "biff" för att smaka av. När du tycker att smeten är lagomt kryddad delar du upp det i påsar om ca 500 g beroende på storlek på familjen. frys in.
Man steker som pannbiffar och äter tillsammans med potatismos, man kan severa lingonsylt till eller lite stekt svamp till.
- För den som vill göra korv: Fyll smeten i ett fjälster lite smalare än falukorv, sjud sedan i ca 30 min och servera med potatismos eller rotmos. Min svärmor som jag fått receptet av har denna korv på julbordet.
Publicerat den
26 februari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Har precis provstekt och smakat en biff och blev jättenöjd med smak och konsistens. Gjorde ½ sats. Tack för ett gammaldags recept som är värt att spara och laga många gånger!!
Hej! jag har aldrig ätit korvbullar men ser fram emot att laga det senare. Tack för receptet, det har vart min bakgrundsbild i flera år nu :)