Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Korvbullar

(2 kommentarer)  
Skriv ut

Detta är så gott! Gammal husman när den är som bäst. Stoppar man smeten i ett fjälster och kokar den så kallas den för Värmlandskorv eller Potatiskorv, det är också gott men att göra korvbullar på smeten är min favorit. detta är verkligen billig mat om man köper färs när de har extra pris.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Riv potatis och lök fint eller om du har möjlighet kör allt genom köttkvarnen varva då färsen, löken och potatisen. Blanda allt noggrant med salt och peppar, ta lite mindre salt först och provstek en "biff" för att smaka av. När du tycker att smeten är lagomt kryddad delar du upp det i påsar om ca 500 g beroende på storlek på familjen. frys in. Man steker som pannbiffar och äter tillsammans med potatismos, man kan severa lingonsylt till eller lite stekt svamp till.
  2. För den som vill göra korv: Fyll smeten i ett fjälster lite smalare än falukorv, sjud sedan i ca 30 min och servera med potatismos eller rotmos. Min svärmor som jag fått receptet av har denna korv på julbordet.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • zonale 26 februari 2009

    Har precis provstekt och smakat en biff och blev jättenöjd med smak och konsistens. Gjorde ½ sats. Tack för ett gammaldags recept som är värt att spara och laga många gånger!!

  • Tua 22 september 2023

    Hej! jag har aldrig ätit korvbullar men ser fram emot att laga det senare. Tack för receptet, det har vart min bakgrundsbild i flera år nu :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.